SELF

4 najbolja podcasta namijenjena svima koji brinu o svom mentalnom zdravlju!

Digitalne destinacije koje bi svatko trebao redovito posjećivati!
Slušanje podcasta jedan je od trenutno najpopularnijih načina da naučite više o raznim temama - vlastitim tempom, u svoje vrijeme i u vlastitom prostoru. A zahvaljujući bespućima interneta, danas ćete pronaći razne podcaste koji govore i educiraju o gotovo svim temama — od komičnih, zabavnih razgovora pa sve do ozbiljnijih, ponekad i “tabu” tema kao što su psihologija i mentalno zdravlje, a koje bi baš svatko s vremena na vrijeme trebao preslušati…

Pravi podcastovi o mentalnom zdravlju mogu vam itekako pomoći u misiji da zadržite pozitivan stav, naučiti vas vještinama suočavanja sa stresom u vašem životu, poboljšati vaše odnose i više uživati u životu. Ovakvi podcastovi postaju sve popularniji jer sve više ljudi želi normalizirati razgovor o mentalnom zdravlju, a osim toga, to je ujedno i još jedan izvor znanja za brojne ljude koji pokazuju simptome mentalnih poremećaja, ali i koristan izvor informacija za sve one koji žele saznati više o tome što proživljavaju. A ono najbolje, u ovakvim emisijama često ćete čuti priče drugih ljudi, a zbog čega ćete se osjećati mnogo manje usamljeno i izolirano. A kako bismo vam olakšali potragu, u nastavku smo izdvojili 4 sjajna podcasta namijenjena svima koji brinu ili žele početi s brigom o svom mentalnom zdravlju!

 
Prvi na listi jest sjajan domaći podcast serijal koji nas je osvojio na prvu, a koji su pokrenule Marie Wasler, food blogerica i Eva Feldman, psihologinja i psiho-edukatorica poznata na Instagramu pod nazivom @toomucheva. Djevojke na jednom mjestu pričaju o aktualnim i veoma važnim temama kao što su mentalno zdravlje, veze, odnosi i osobni rast, a posljednja, sjajna epizoda objavljena prije dva tjedna progovara o važnosti psihoterapije za svakodnevni život, što bi baš svatko trebao poslušati! Ipak, ono što nam se najviše sviđa jest što je gotovo svaka epizoda isprepletena vrtlogom emocija - od smijeha, ranjivosti, ozbiljnih razgovora, konkretnih savjeta iz svijeta psihologija pa sve do praktičkih, osobnih savjeta koji će vam itekako dobro doći! 
 
 
Definitivno jedan od najboljih podcastova u svijetu trenutno, podcast “Therappuccino” vodi Bisma Anwar, licencirani savjetnik za mentalno zdravlje sa sjedištem u New Yorku i Talkspace online terapeut. Epizode pokrivaju širok raspon tema o mentalnom zdravlju, u rasponu od brige o sebi koja promiče mentalno zdravlje, povezanosti sna i mentalnog zdravlja, pa sve do pandemijske tjeskobe. Sa širokim rasponom tema koje se fokusiraju na sve, Therappuccino raspravlja o aktualnim temama usko vezanim uz mentalno zdravlje, a koje su namijenjene - svima.
 
 
Anxiety Slayer jedan je od najboljih podcastova za anksioznost, prema ocjenama korisnika. Voditeljice Shann Vander i Ananga Silver na temeljit način obrađuju hrpu tema usko vezanih uz anksioznost, kao što su napadaji panike, stres i PTSP. “Nude konstruktivne, korisne razgovore, intervjue sa stručnjacima i nevjerojatne meditacije koje vam pomažu kako biste se osjećali smireno i naučili preuzeti kontrolu nad svojim tijelom i umom”, kaže zadovoljni korisnik. Također, nude i besplatne usluge poput vođene meditacije, kao i tečajeve za smirivanje tjeskobnog uma.
 
 
Teško vam je reći ne? Boundaries.me Podcast može vam pomoći da izgradite tu vještinu i iskoristite je da živite ispunjenijim životom. Domaćin Henry Cloud, doktor znanosti, talentirani je stručnjak za mentalno zdravlje koji je napisao nekoliko nevjerojatnih knjiga o granicama i suovisnosti. Henry redovito donosi inspirativne priče o ozbiljnim temama, istražuje odnose i dobrobit koja dolazi kada zaista naučite kako u svom životu postaviti zdrave granice…
Foto: Instagram
Objavljeno: 10.10.2022. u 14:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p