SELF

4 odlične serije za podizanje samopouzdanja koje se baš uvijek isplati pogledati!

Serije koje će vas podsjetiti kako smo svi mi zapravo savršeni na svoj način!

Svi smo ponekad nezadovoljni odrazom kojeg vidimo u ogledalu. Svakodnevno nam na društvenim mrežama iskaču savršena i istrenirana tijela bez ijedne strije ili viška kože. I koliko god smo svjesni ovog nerealnog prikaza, znamo se uhvatiti kako nam pogled skreće s ekrana mobitela na vlastito tijelo i na trenutak nam se ne sviđa ono što vidimo. Teško je u svakom trenutku biti pun samopouzdanja i voljeti sve na sebi, ali je važno da na tome radimo. Ljubav prema sebi i svome tijelu je ipak najbitnija jer od vlastitoga tijela ne možemo pobjeći. Svi smo mi savršeni na svoj način, a serije koje smo izdvojili ukazuju upravo na to!

Zadnjih par godina sve se više diže svijest o ljubavi prema vlastitome tijelu, pa se tako osuđuju oni koji ismijavaju i kritiziraju druge radi toga što su izgledom drugačiji. Ponovo se probudio pokret 'body positivity' koji seže još u 60-e godine prošloga stoljeća. Danas se ovaj pokret fokusira na nerealne standarde ljepote, a čija je ključna poruka da svi ljudi trebaju imati pozitivno mišljenje o svome tijelu bez obzira na to što društvo i pop- kultura smatraju da je idealan oblik ili veličina tijela. U ovaj se pokret uključila i kinematografska industrija pa danas možemo pronaći mnoštvo filmova i serija koje prikazuju ljepotu naše pojave, savršenosti u našim nesavršenostima i ono što je najvažnije - ljubav prema sebi!

U nastavku smo izdvojili najbolje serije koje slave 'body positivity' , a koje će sigurno i vama podići samopouzdanje!

Orange is the new black

Ova popularna Netflixova serija pravi je primjer serije koja slavi različitosti među ženama. Svi su likovi serije drugačijih tjelesnih figura, veličina i boja kože. Također, osim tjelesnih različitosti, likovi se razlikuju po etničkoj pripadnosti, godinama, izgledu, socijalnoj pozadini i mnoštvo drugih elemenata. Ključna stvar u seriji je da se sve ove razlike prikazuju u pozitivnom svjetlu, odnosno da je svatko poseban na svoj način!

My mad fat diary

Ova dirljiva serija prati šesnaestogodišnju djevojku čije adolescentne borbe sve više komplicira njena veličina tijela. Serija pokazuje da nije sramotno izbjegavati probleme s kojima se susreću osobe prekomjerne tjelesne težine poput gubitka kilograma i vrlo niskog samopouzdanja. U seriji se prožima sve ono s čim se susreću srednjoškolci poput prijateljstva, veza i mentalnog zdravlja pa se brojni pripadnici mlađe generacije mogu s njom poistovjetiti.

Glee

Ova zabavna mjuzikl serija već je davne 2009. godine osvojila srce publike. Možda ne biste pomislili da će se Glee pronaći na našoj listi serija koje slave 'body positivity', ali ova serija zaista slavi različitosti. U njoj su likovi jednako kao i u „Orange iz the new black“ različitih tipova i veličina tijela, boje kože i socijalne pozadine, samo što su u ovom slučaju likovi srednjoškolci koji unatoč svojim razlikama zajedničkim snagama stvaraju umjetnost!

Glow

Radnja serije smještena je u 80-e godine prošloga stoljeća i prikazuje žensku hrvačku skupinu. Glumačka ekipa serije Glow prepuna je ženskih likova koji predstavljaju različite dobi, nacionalnosti i tipove tijela. Jače žene u seriji nisu ništa manje okarakterizirane od mršavih žena u seriji. Serija radi dobar posao prikazujući da žene vrijede mnogo više od toga kako izgledaju.

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 13.02.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p