SELF

4 savjeta kako vjenčanje zimi pretvoriti u najljepšu bajku

Detalji zbog kojih će vaše zimsko vjenčanje biti idilično i nezaboravno
Zima definitivno nije popularna sezona za održavanje vjenčanja. No, to ne znači da zimska vjenčanja nisu jednako čarobna kao i ona u toplijem dijelu godine. Ako nas pitate, uz malo truda i obraćanja pažnje na detalje, zimska vjenčanja mogu biti jako posebna, pogotovo kada se preklapaju s blagdanskom sezonom. U nastavku otkrijte kojim detaljima možete upotpuniti svoje bajkovit zimsko vjenčanje te priuštiti sebi i svojim uzvanicima događaj za pamćenje.

Dekoracije u duhu sezone

Božić, Nova Godina, Valentinovo…sva ova slavlja događaju se zimi, stoga ih iskoristite kao inspiraciju za uređenje lokacije gdje će se vjenčanje održati. Možemo se složiti da je blagdanski dekor svima omiljen zbog mnoštva lampica koje viđamo posvuda. Preporučujemo da taj osjećaj topline ostvarite ambijentalnim svjetlima, svijećama te jednobojnim lampicama. Uz takav prizor nećete osjećati da vam nedostaje omiljena vrsta cvijeća koju možda nećete moći nabaviti u zimskom razdoblju. Isto tako, oslonite se na sezonske biljke. Kombiniranje zimzelenih tonova s toplim osvjetljenjem stvorit će intimnu i romantičnu atmosferu.

Fotografiranje ne mora biti u prirodi

Predivne prirodne lokacije za fotografiranje najčešći su izbor fotografa i mladenaca. Zimska vjenčanja, posebno na snijegu, i prirodna kulisa stvarno mogu rezultirati magičnim fotografijama. Ipak, odlučite li se za ovu opciju trebate imati na umu sve što može poći po zlu. Loša vremenska prognoza, hladnoća, kompromis oko odabira vjenčanice, vjetar i kiša koji će pokvariti svaki make-up i frizuru. Stoga, naš prijedlog je dati šansu fotografiranju u zatvorenom. Galerije, kazališta, hoteli i slični objekti idealan su odabir, posebno ako svojim interijerom odgovaraju vašoj estetici.

Zaboravite na tradicionalne aperitive

Zimsko vjenčanje je idealno da se poigrate tradicionalnim jelovnikom. Najjednostavniji način, koji neće stvoriti pretjeran dodatni trošak, je ponuditi uzvanicima nešto drugačiji aperitiv. Vjerujemo da oduševljenje neće izostati kada nakon hladnoće svoje goste dočekate s kuhanim ginom, šalicom rum-punča ili čak kuhanim vinom. Osim što je posebno, u istom trenu će zagrijati atmosferu.

Zima je sezona darivanja

Originalne zahvalnice su divan znak pažnje za vaše uzvanike. Iskoristite svoje zimsko vjenčanje kao priliku za darivanje zahvalnica koje su jedinstvene za ovaj period godine. Ukrasi za božićno drvce, bočica javorovog sirupa, mini sadnice bora, dekice s vašim inicijalima, mješavina za vruću čokoladu…Opcija je bezbroj potrebno je samo osloboditi kreativnost i dopustiti da vas zima inspirira.

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.11.2022. u 16:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p