SELF

Christina Aguilera izbacila potpuno novi spot za stari hit koji i dalje šalje važnu poruku

Ponovno slušamo poznati hit 'Beautiful'

Ako ste početkom milenija slušali ovu pjesmu na repeat, zanimat će vas vijest o potpuno novom spotu za hit koji se ovoga puta obraća novim generacijama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvenom kontekstu. Pogledajte novi video!

Ove godine poznata pjevačica obilježava 20 godina od izlaska svog možda i najpoznatijeg albuma pod naslovom Stripped. Album je tada predstavio Christinu u potpuno drugom svjetlu i nepovratno utjecao na pop-kulturu, kako u glazbenom, tako i u modnom smislu. Ipak, jedna pjesma izdvojila se zbog svoje dirljive poruke koju i dan danas mnogi koriste kao svoju osobnu motivaciju. Riječ je, naravno, o pjesmi Beautiful, koja je sada dobila svoj novi spot, ali i remix koji je napravio Benny Benassi.

Kada je izašao, sada već davne 2002. godine, spot za pjesmu Beautiful bio je jedan od onih koji se dotaknuo za neke bolne teme vlastite slike o sebi. Obraćao se svima onima koji se ne uklapaju u društvo koje ne preza pred brzom osudom drugačijih i marginaliziranih, a na ponešto drugačiji način dotiče isto područje i sada. U novom spotu u glavnim ulogama možemo vidjeti djecu i mlade koji se bore s nerealnim očekivanjima društva opsjednutim društvenim mrežama, a posljedično i s prihvaćanjem samih sebe.

Prošloga se tjedna ove teme dotaknuo i Disney, koji je predstavio prvi animirani kratki film s plus-size glavnim ženskim likom. Izgleda da velika imena u zabavnoj industriji sve više stavljaju ovaj problem pod javno povećalo te tako osvještavaju njegovo postojanje i potrebu za razgovorom, što svakako podržavamo. Nadamo se da će novi video za pjesmu Beautiful imati jednak ili veći utjecaj na mlade kao što je imao prvoga puta, a evo i kako danas izgleda!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 24.10.2022. u 14:17
Tagovi: glazba, kultura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p