SELF

Kako riješiti najčešću boljku koja uvelike narušava naše raspoloženje?

Otkrijte jednostavno i najbolje rješenje iz prirode

Znamo da mali problemi s grlom mogu jako utjecati na vaše raspoloženje! Upravo zato je pravo vrijeme da otkrijete jednostavno i najbolje rješenje iz prirode - popularne isla pastile!

Isla pastile su biljne pastile s ekstraktom islandskog lišaja, čija je ljekovitost već stoljećima poznata i koristi se za zaštitu grla. Isla pastile mogu se pohvaliti dugom tradicijom budući da postoje, ali sada u modernijem obliku, već 170 godina. Prva verzija bio je oblik paste islandskog lišaja koja se u ljekarnama rezala na veličinu današnjih pastila.

Danas su dostupne u nekoliko varijanti, ovisno o vlastitim potrebama i preferencijama okusa:

Isla mint - okus paprene metvice

Okusa paprene metvice pružaju osim pomoći kod tegoba s grlom i nadražajnim kašljem, osvježenje za dah, pa su često izbor onih koji ga vole osvježiti, a ne mogu bez npr. duhanskih proizvoda

isla moos - neutalno, biljni okus

Svojim okusom, neutralnim biljnim, predstavljaju originalnu recepturu, a namijenjeni su svima onima koji preferiraju takve okuse. Često se koriste u zimskim mjesecima kada je zrak isušen radi centralnog grijanja.

isla cassis - voćni okus ribizla

Voćni okus ribizla, za ljubitelje slatkih okusa. Često su izbor kod tegoba s grlom uzrokovanog raznim iritansima iz zraka (npr. u vrijeme proljetnih ili kasno ljetnih alergija).

isla ginger - okus đumbira

Karakteristični osvježavajući okus đumbira koji literatura opisuje nalik papru. Kod otapanja pastila osjeti se ljutina koju ublažava slatka nota koja pomalo podsjeća na limun. Za sve one koji vole dodati đumbir u svoju limunadu, voljet će i ovaj okus.

Ono što im je svima zajedničko jest to da sastojci pastila kao zaštitni balzam oblažu nadraženu sluznicu usne šupljine i grla te tako štite od daljnjih nadražaja i ubrzavaju njen oporavak.

Koriste se kod nadražajnog kašlja, ublažavaju simptome iritiranog grla (grebanje u grlu) i promuklost.

Foto: PR, Unsplash
Objavljeno: 25.01.2023. u 11:24
Tagovi: zdravlje

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p