SELF

Kako spriječiti nastanak strija i pucanje kože u trudnoći?

Njega koja pruža fantastične rezultate
Iako je vlastiti fizički izgled u trudnoći nešto što nam se nalazi pri samom dnu prioriteta, ipak to nije razlog da ne napravimo sve kako bismo se u svojoj koži osjećale što ugodnije i zadovoljnije. Fizičke promjene samo su jedna od stavki kroz koju žene prolaze u ovom blaženom stanju, a kao najbudniji podsjetnik na to su upravo strije i pucanje kože, najčešće na području trbuha i grudi...

Tijekom trudnoće pucanje kože koje prati rast i razvoj djeteta sasvim je normalna pojava, no to ne znači da nam je ona istovremeno i ugodna. Iako naše tijelo nikada neće izgledati identično kao prije same trudnoće, ono što možemo napraviti jest minimalizirati same promjene preventivnim ritualima koji zapravo pružaju sjajne rezultate. Kada su strije u pitanju ono što je važno jest tretirati kožu prije njihovog nastanka jer ako dođe do pucanja gotovo pa nemoguće je ukloniti nastalo oštećenje.

Njega koju se isplati uvrstiti u rutinu

Sigurno i same znate da je za sprječavanje nastanka strija važno kožu redovito dubinski hidratizirati, najbolje proizvodima na bazi ulja kako bi koža bila elastičnija te samim time otpornija na pucanje, no ono što vrlo maleni broj trudnica prakticira, a zapravo je ključno u minimaliziranju oštećenja kože jest način na koji nanosimo ulje. Nakon svakog nanošenja područje na kojem se nalazi ulje omotajte prozirnom folijom.

Zašto je ovaj korak važan? Ovako tretirano ulje, pod toplinom puno će dublje prodrijeti u samu kožu te ju nahraniti u svim njezinim slojevima, čime se osigurava sigurno rastezanje same kože, dakle bez pucanja. Naneseno ulje držite na koži pola sata te smo sigurni da ćete biti iznenađeni rezultatima. S ovim tretmanom poželjno je krenuti pred kraj drugog tromjesečja, jednom do dva puta tjedno, dok se nakon 30. tjedna trudnoće preporučuje svaki dan.

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.09.2023. u 00:00
Tagovi: trudnice, TRUDNOĆA

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p