SELF

Kako vam zvuči dating aplikacija koja ne dozvoljava ‘ghosting’?

Aplikacija za upoznavanje na kojoj ne možete biti povrijeđeni?!

Pronalaženje partnera nije uvijek najlakši zadatak, zato su se dating aplikacije pojavile kao rješenje koje je mnogima pomoglo u pronalaženju ljubavi ili društva u užurbanom životnom rasporedu. Kao što se susrećemo s negativnim aspektima veza u stvarnom životu, ništa drugačije nije niti u online svijetu.

Svi korisnici ovakvih servisa mogu računati na to da će se barem jednom susresti s “ghostingom”, lažnim predstavljanjem, uznemirujući sadržajem i sl. No, jedna aplikacija je odlučila tome stati na kraj i stvoriti zdravu dating platformu, ipak naišli su neočekivane kritike. Korisnici Twittera i pratitelji na Instagramu kritizirali su stroga pravila komunikacije i manjak slobode što se protivi ključnim prednostima dating aplikacija općenito.

Koncept Tame aplikacije sastoji se od značajke koja sprječava razgovor s više osoba, odnosno jednom kad odaberete osobu s kojom želite razgovarati, ne možete pregledavati druge profile. Postoje osobe kojima ova karakteristika aplikacije može savršeno odgovarati jer su u potrazi za osobama s kojima mogu ostvariti dublju komunikaciju, no oni će se bez obzira na platformu ponašati tako. Druga značajka koja izdvaja Tame App od ostalih aplikacija ovog tipa je funkcija koja sprječava “ghosting”, odnosno prekid komunikacije bez objašnjenja. Ako želite prekinuti razgovor sa svojim sugovornikom morate zaključiti komunikaciju tako što ćete odabrati neki od ponuđenih razloga koje aplikacija nudi, u protivnom nećete moći zatvoriti razgovor ni pregledavati druge profile.

Tame App se poziva na transparentnost kao važan dio izgradnje odnosa, no neki korisnici jednostavno smatraju da je izostanak komunikacije, dovoljno jasna poruka. Možemo se složiti da dating aplikacije trebaju raditi na sprječavanju negativnih posljedica ovakvog načina upoznavanja, ali prvenstveno kada se radi o nasilju, uznemiravanju ili obmanjivanju. Iako nije ugodno, odbijanje i neuspjele veze su normalan dio života iz kojeg učimo kako graditi odnose koji će trajati.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash
Objavljeno: 18.01.2023. u 16:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p