SELF

Koji su najbolji proizvodi protiv strija u trudnoći?

Za zdravu i njegovanu kožu u trudnoći!

Da je trudnoća jedno sasvim drugo stanje ne trebamo previše naglašavati jer osim što se tada u ženi događaju brojne emocionalne promjene, iste prati i samo tijelo koje prolazi kroz razne faze. Tako kod većine trudnica već u 15. tjednu započinje proces rastezanja kože trbuha, bedara, grudi i stražnjice uzrokovano samom trudnoćom, stoga je adekvatna njega ovog područja nešto s čime biste odmah trebali krenuti ako želite izbjeći nastanak strija...

Strije su zapravo jedna vrsta ožiljka koji je uzrokovan oštećenjem elastičnog tkiva i kolagena u koži zbog brzog širenja i rastezanja kože te je vrlo česta pojava u trudnoći. Također, strije spadaju u skupinu ožiljka, pa je tako riječ o molekularnoj promjeni na koži koja se može smanjiti ili spriječiti. Jednom kada se strije stvore teško da ih se može ukloniti, stoga je važno preventivno djelovati kako bi se njihovo stvaranje izbjeglo. S obzirom na to da su strije znatno izraženije kada je koža suha, ulja kao takva moraju se pronaći u svakodnevnoj skincare rutini baš svake trudnice. Područja koja su poznata po tome da se znatno šire u trudnoći kao što je koža trbuha, bedara i grudi potrebno je redovito nakon tuširanja nahraniti bogatim tretmanom kako bi nastanak strija izbjegli ili umanjili njihovu pojavu.

Naš favorit je Johnson’s baby ulje koje mnogi koriste za njegu bebine kože, no ovo ulje izvrsno je za održavanje vlažnosti kože i odraslih. Ne ostavlja tragove na odjeći, brzo se upija te smo sigurni da ćete ga vrlo lako uklopiti u svoju svakodnevnu skincare rutinu. Pored ovog ulja, u nastavku smo izdvojili još nekoliko genijalnih proizvoda koji su odlični saveznici zdrave i njegovane kože trudnica.

Weleda njegujuće ulje za trudnice, BIO-OIL ulje protiv strija za trudnice

Johnson’s baby ulje

Olival ulje protiv strija, Nikel ulje protiv strija s mandarinom

Foto: Instagram, Weleda, Bio-Oil, Olival, Nikel, Johnson's
Objavljeno: 04.06.2023. u 13:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p