SELF

Ljetni wellness: Priuštite svom tijelu sve što mu treba - od yoge do prirodnih proizvoda za njegu

Uravnotežite svoj um i tijelo

Ljeto je vrijeme za opuštanje, osvježavanje, ali i za osnaživanje vlastitog tijela i uma. Užareno sunce, dugački dani i miris mora u zraku - ljeto je doba godine kada se mnogi od nas osjećaju najsretnijima i najopuštenijima. No, što kada vaš menstrualni ciklus postane nepravilan ili uzrokuje nepotrebne stresove? Jedan od ključnih načina za postizanje ravnoteže tijekom ovih vrućih mjeseci je kombinacija yoge, razumijevanja vlastitog menstrualnog ciklusa, te korištenje prirodnih proizvoda za njegu tijela i lica.

Yoga je holistička praksa koja ne samo da poboljšava našu fizičku kondiciju, već i mentalnu dobrobit. Kroz asane (poze), pranayame (vježbe disanja) i meditaciju, yoga pruža potrebnu ravnotežu za tijelo i um tijekom ljetnih mjeseci. Različite asane mogu se prilagoditi fazama vašeg menstrualnog ciklusa, olakšavajući simptome poput grčeva, nadutosti i napetosti.„Faze menstrualnog ciklusa - folikularna, ovulacijska, lutealna i menstrualna - svaka sa svojim specifičnostima, nude različite pristupe yoge. Tijekom folikularne faze, kada su energetske razine visoke, žene mogu izvoditi zahtjevnije vježbe, kao što su sunčane pozdrave ili ratnik poze. Tijekom ovulacijske faze, vježbe s otvaranjem kuka, poput božice poze, mogu biti korisne. U lutealnoj fazi, kada se tijelo priprema za menstruaciju, restorativna yoga je najbolji izbor. Konačno, tijekom menstruacije, lagane poze poput djeteta ili savijene poze drveta mogu pružiti olakšanje i opuštanje.“ objasnila nam je Dora Kraljević iz Dora Body Studio.Za lakše razumijevanje vlastitog menstrualnog ciklusa u pomoć dolazi Bellabeat IVY. Revolucionarni uređaj koji vam omogućuje praćenje ciklusa i razumijevanje promjena koje se događaju u vašem tijelu. Uređaj prati vaš ciklus i pomaže vam shvatiti kako on utječe na vašu energiju, raspoloženje, apetit i još mnogo toga.

Ovaj uređaj također vam omogućuje optimiziranje vaših aktivnosti i prehrane prema fazama menstrualnog ciklusa. Primjerice, tijekom lutealne faze, kada su razine progesterona visoke, možda ćete primijetiti povećani apetit. Bellabeat IVY može vam pomoći da planirate obroke i vježbe koje će podržati vaše tijelo tijekom ovog vremena.

„Osim yoge, važno je razumjeti kako naša prehrana može biti optimizirana prema fazama menstrualnog ciklusa. Tijekom folikularne faze, tijelo najbolje reagira na svježe voće, povrće i žitarice. U ovulacijskoj fazi, optimalna prehrana uključuje visokoproteinsku hranu i povrće tamne boje. Tijekom lutealne faze, izbjegavajte kofein i alkohol, umjesto toga konzumirajte integralne žitarice, bogate vitaminom B6. Tijekom menstruacije, tijelo zahtijeva više željeza i magnezija, pa je dobro konzumirati tamno zeleno povrće, mahunarke i sjemenke.“ Rekla nam je osnivačica Bellabeata Urška Sršen.


Korištenje prirodnih proizvoda za njegu kože i tijela dodatno pomaže u postizanju optimalnog zdravlja i dobrobiti. The Body Shop, lider u proizvodnji prirodnih proizvoda za njegu, udružio se s Bellabeat-om kako bi vam pružio najbolje od tehnologije i prirode. Povodom ove suradnje Bellabeat i The Body Shop organizirali su jedno lijepo vikend druženje uz yogu i kratku edukaciju o važnosti korištenja prirodnih proizvoda za njegu te važnosti praćenja i razumijevanja vlastitog menstrualnog ciklusa.Uz The Body Shop proizvode uravnotežite svoju dušu, um i tijelo. Kolekcije Sleep, Boost i Breathe obogaćene su 100% prirodnim eteričnim uljima, s minimalno 90% sastojaka prirodnog podrijetla, veganski certificirane i u ambalaži koja se može reciklirati, tu su da vam pomognu da napunite baterije, obnovite energiju i povratite mir.Na kraju, ljetni wellness nije samo održavanje fizičke forme, već je i razumijevanje i slušanju vašeg tijela. Uz praksu joge, praćenje menstrualnog ciklusa putem Bellabeat IVY-a i korištenje prirodnih The Body Shop proizvoda za njegu, možete stvoriti svoju vlastitu rutinu koja vam najbolje odgovara i koja će vam pomoći da se osjećate uravnoteženo i obnovljeno tijekom cijelog ljeta.

Foto: PR
Objavljeno: 19.07.2023. u 16:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p