SELF

Maša Zibar: 5 stvari koje me naučilo majčinstvo

Kako izgleda majčinstvo iz perspektive omiljene influencerice?

Mnogi upravo majčinstvo ističu kao najvažniju ulogu u životu, a činjenica jest da jednom kada se ostvarimo u ovoj ulozi, baš ništa više nije isto. Fizički izgled, količina vremena s kojom smo nekada raspolagali i dotadašnji način života samo je dio onoga što se dolaskom novog člana obitelji mijenja. Također, kao što nije niti svaka trudnoća jednaka, tako se i majčinstvo razlikuje od žene do žene, stoga je ova tema uvijek inspirativna za razgovor jer dijeljenjem međusobnih iskustava mladih majki možemo osnažiti one koje su tek zakoračile u ovu ulogu, kao i pružiti podršku onima koje se možda suočavaju sa sličnim poteškoćama koje majčinstvo nosi!

S obzirom na to da svako majčinstvo priča svoju posebnu, jedinstvenu priču, kao prvu gošću ove nove rubrike odlučili smo ugostiti simpatičnu Mašu Zibar, koju sigurno poznajete kao Mashin’ the Beauty. Ova omiljena beauty i lifestyle influencerica i youtuberica nedavno se ostvarila u ulozi majke, a svoje simpatične zgode, kao i realna, nimalo romantizirana iskustva koja donosi majčinstvo redovito dijeli sa svojom publikom, stoga je nama otkrila 5 stvari koje ju je majčinstvo naučilo do sada!

1. Naučila sam cijeniti svaki sat svog sna! Kada uspijem spojiti dva sata u komadu kroz noć, slavim! Nedostatak sna proživljava većina majki i ono što je bitno za znati jest to da moraš sačuvati mirnu glavu. Jedino tako možete imati i mirno dijete. Kada više ne možete - tražite pomoć. Niste loša majka ako ste na izmaku snage!

2. Kada misliš da si doživio sve vrste ljubavi, tvoje dijete te u potpunosti razoruža. Ta količina ljubavi je toliko intenzivna da se ponekad ni ne znaš nositi s njom. Toliko je jaka da se svi strahovi oko brige za dijete povećavaju stostruko! Normalno da im se ne smiješ prepustiti, nego samo uživati i upijati u svakom centimetru i postojanju svog djeteta.

3. Oduvijek sam bila sposobna multitaskat, ali hendlanje stvari s djetetom je potpuno nova razina! Koliko se stvari odjednom može napraviti, npr. kuhaš ručak dok dijete obavlja nuždu u svojoj stolici, pas bi se u tom trenutku baš igrao, primaš naravno u tim trenucima i hitan poziv, a taman je i mašina za pranje odjeće gotova. Normalno da se mala ukakala do vrata, a ti su ju taman čistu presvukla prije pet minuta, ali hej, idemo ispočetka! Uz to, paziš da ti ne zagori ručak, a pas bi se i dalje baš jako igrao. Jeste li znali da se djeca mrze presvlačiti? Kažem vam ja, multitask na vrhuncu!

4. Smatram se smirenom osobom po prirodi. Naučila sam stresne situacije rješavati hladne glave. Ali moje dijete me naučilo novoj razini smirenosti. Recimo to možete naučiti u trenucima kada imaju grčeve i deru se sat vremena bez prestanka. Ti kao majka po prirodi umireš od tuge jer mu ne možeš pomoći i to baš stvara veliki stres. I baš u takvim trenucima kada misliš da nemaš više ni trunke snage, pojavi se ta majčinska energija i smirenost u kojoj uspijevaš uspavati svoje dijete. Ipak si ti i tvoje tijelo stvorili taj život u sebi!

5. Majčinstvo je najljepša i najizazovnija uloga mog života. Nema ništa čarobnije od djetetova osmjeha i njegove sreće. Moj život je u potpunosti usmjeren da moje dijete pronađe sebe, svoju svrhu i sreću u životu. Želim slušati svoju kćer, poštovati njene želje i snove i biti joj najveća podrška u tom ostvarenju. Nije mi plan oblikovati ju na način kako ja mislim da ona mora biti. Ona će sama odlučiti u kojem smjeru želi ići, a ja ću joj usaditi najbitnije lekcije koje su meni pomogle u životu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.02.2022. u 14:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p