SELF

'Na Tinderu mi je uletio dečko najbolje prijateljice. Sram me priznati, ali odgovorila sam mu...'

Drugi dio novog Tinder dnevnika

Lagala bih kad bih rekla kako se moj odnos s Anom u proteklih par godina nije jako promijenio. Najbolje smo prijateljice od srednje škole, ali nakon što smo završile fakultet naši životi počeli su se razvijati u sasvim drugačijim pravcima. Ja sam se posvetila karijeri, promijenila nekoliko poslova i stvorila novi krug ljudi koji su me oduševili svojom ambicioznošću i načinom razmišljanja. Ana se zaposlila u tatinoj firmi, no posao joj bio i ostao zadnji na ljestvici prioriteta. Najvažniji joj je uvijek bio dobar provod, ali otkako je prije godinu i pol upoznala Leona, izlasci i druženja također su pali u drugi plan.

Njezin savršeni dečko nikada mi nije "sjeo" - ignorirao me, bio je vrlo hladan prema meni i nerijetko mi je bilo nelagodno u njegovom društvu. Ana je mi je govorila da umišljam i isticala njegove dobre osobine, no nije me se dalo uvjeriti. Kao što sam ispričala u prvom dijelu, nas smo se dvije poprilično udaljile i upravo zato nisam imala pojma kako reagirati kad mi je njezin "princ na bijelom konju" u sitne sate uletio na Tinderu. Idućeg sam jutra bila mamurna, boljela me glava i tupo sam zurila u njegovu poruku. U nekoliko sam navrata zamalo nazvala Anu, no u zadnjem sam se trenutku zaustavila.

Znala sam da je jedino ispravno javiti Ani što joj Leon radi iza leđa, ali njegov neočekivani interes za mene probudio mi je znatiželju. Bila sam uvjerena da me ne može smisliti, je li moguće da mu se zapravo sviđam? Jedna poruka neće nikome naštetiti, zaključila sam. Možda je u pitanju oklada ili neka neslana šala. "Okej, šutim. Sad mi objasni zašto imaš Tinder profil", napisala sam kratko. Počela me hvatati nervoza i svakih par minuta pogledavala sam u ekran, ali odgovora nije bilo. Nije stigao ni u idućih sat vremena, niti cijelu tu nesretnu nedjelju. S Leonom sa se suočila tek pet dana kasnije, nakon što sam proživjela pravu agoniju i pogrešno zaključila kako očito cijela ova priča pada u zaborav. Unatoč mojim očekivanjima, naša prva sljedeća komunikacija dogodila se - uživo.

Leona sam srela na rođendanskoj proslavi prijateljice s kvarta. Došao je, naravno, kao Anina pratnja, a po njezinom ponašanju bilo je jasno da i dalje ništa ne zna. Pao mi je kamen sa srca. Popričat ću s njim i raščistiti stvari, objasnit ću mu da je match bio slučajan i da ne znam koristiti Tinder. Ako mi ne ponudi neko dobro obrazloženje, Ana će sve saznati večeras, čvrsto sam odlučila. Sve sam mu to upravo tako "izverglala" čim sam uhvatila trenutak nasamo s njim. On se na to samo zagonetno nasmiješio. "Slučajno si me 'lajkala' i slučajno si mi poslala poruku? Nemoj lagati. Znam da ti se sviđam. Vidio sam kako me gledaš", rekao je samodopadno. Zurila sam u njega u nevjerici, a on me spretno uhvatio oko struka i privukao k sebi. "Ja ću šutjeti dok god ti šutiš", šapnuo mi je. Nisam se izmaknula, ne znam zašto, ali nisam. Na trenutak sam zaboravila na Anu i svoju navodnu netrpeljivost prema Leonu, samo sam mu htjela biti blizu. Mislila sam da će me poljubiti, ali to se nije dogodilo. Odmaglio je iz kuhinje brzinom svjetlosti i ostavio me samu, zbunjenu i posramljenu.

Pod nekim glupim izgovorom napustila sam party i odjurila kući. Stalno mi se u glavi vrtio naš susret i do kraja večeri pomirila sam se s činjenicom da u njegovim riječima možda i ima istine. Šutljiv, zgodan i vrlo vjerojatno kreten - mislila sam da sam dotad prerasla takve frajere. Ali događaji koji su uslijedili dokazali su suprotno jer sam uskoro na neki način postala opsjednuta Leonom. Čak sam mu ponovno poslala poruku na Tinderu, pod izgovorom da samo želim razjasniti situaciju s partyja. Na moje iznenađenje, odgovorio mi je za svega par minuta. "Prestani s glupim pričama, kao da ne znamo što se ovdje događa. Luda si za mnom, sad je sigurno. Ako ti je do objašnjavanja, objašnjavaj mi uživo", napisao je i totalno me izbacio iz takta. Pokušala sam glumiti nedodirljivu, ali svejedno nisam mogla odoljeti da ne odgovorim na baš svaku njegovu poruku. Počele su stizati u različito doba dana, provocirao me i sve direktnije pozivao da se nađem s njim. Anu nismo spominjali, ni Leon ni ja, a nakon tjedan dana "vrućeg" tipkanja sam samu sebe uvjerila da je šteta već učinjena i dogovorila susret s njim.

Bila sam uzbuđena kao tinejdžerica dok sam se tog četvrtka spremala da odem kod Leona. Odabrala sam super outfit, našminkala se s posebnom pažnjom, čak sam i obrijala noge. Dok sam kopala po ladici s donjim rubljem u potrazi za što provokativnijim gaćicama, naglo sam doživjela reality check. Ja se upravo spremam za seks s dečkom moje najbolje prijateljice. Ova priča ovdje mora stati! Po prvi put u posljednjih tjedan dana uhvatio me strah i grižnja savjesti, i to u tolikoj mjeri da sam iste sekunde otkazala sastanak. Obrisala sam razgovor, na kraju i Tinder, skinula preusku haljinu i legla u krevet. Večer sam provela u crnim mislima jer sam bila svjesna kako moje naglo povlačenje ne mijenja činjenicu da sam zaista grozna prijateljica.

Voljela bih da vam mogu ispričati da sam na kraju ove priče ispravno postupila, ali to nažalost ne bi bila istina. Nisam imala hrabrosti priznati Ani što se dogodilo, a ni moje simpatije prema Leonu nisu nestale preko noći. Neko sam se vrijeme distancirala od Ane i odbijala njezine pozive na kavu pravdajući se poslovnim obavezama. Bilo je tu i nekoliko trenutaka slabosti kada sam zamalo ponovno instalirala Tinder i javila se Leonu, ali uspjela sam se suzdržati. S vremenom su se stvari vratile na svoje mjesto, čak sam počela izlaziti sa simpatičnim dečkom s posla i uspjela sam potisnuti ovu neslavnu epizodu. Idila je nažalost trajala vrlo kratko, jer jedne me večeri probudio Anin poziv. U suzama mi je ispričala da je ostavila Leona. "Lagao mi je cijelo vrijeme. Saznala sam da ima Tinder i da me vara s nekom klinkom od 20 godina", izgovorila je u jednom dahu. Ostala sam bez riječi, ali ne samo zbog njezinog priznanja. Naime, istovremeno mi je na ekranu zasjala SMS poruka nepoznatog pošiljatelja. "Sad sam i službeno slobodan. Nastavljamo gdje smo stali? L.", pisalo je...

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.06.2023. u 08:00
Tagovi: Tinder, ljubav

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p