SELF

Najbolje aplikacije za mentalno zdravlje koje bi baš svatko trebao koristiti!

Aplikacije koje mogu poboljšati kvalitetu života!
Svi znamo koliko je važno brinuti se za svoje fizičko zdravlje, no drastično manje je uobičajeno da ljudi u istoj mjeri obraćaju pozornost na svoje mentalno zdravlje. I iako je nažalost potraga za uslugama takvoga tipa za mnoge još uvijek zastrašujuća, predlažemo da probijete led nekim od sjajnih aplikacija za pomoć kod općih problema s mentalnim zdravljem, ali i specifičnih stanja.

I dok su prakse poput prakticiranja svjesnosti i meditacije, posjete terapeutu, vođenja dnevnika i razgovora s prijateljima sjajan način njegovanja i brige o stanju vašeg mentalnog zdravlja, na tržištu danas postoji pregršt aplikacija za mentalno zdravlje koje će vam pružiti alate, aktivnosti i podršku za lakše upravljanje stresom. Većina ovih aplikacija omogućuje vam da pristupite njihovim značajkama u bilo kojem trenutku, tražite terapeute i tretmane, a da pritom ostanete anonimni, i nude brojne načine da ostanete uključeni, poput dnevnih podsjetnika, programa za praćenje osjećaja i obilja materijala za učenje. Svakako imajte na umu da ove aplikacije navedene u nastavku članka nisu namijenjene kao dopuna licenciranom terapeutu, one mogu biti izvrsni alati koji će vam pomoći u rješavanju problema i liječenja mentalnog zdravlja. 
 
Moodfit

Bilo da želite bolje razumjeti svoje osjećaje ili doživljavate tjeskobu, depresiju ili visoku razinu stresa, Moodfit je dizajniran da vam pomogne da se osjećate bolje. Postoji upitnik koji će vam pomoći odrediti ozbiljnost simptoma, kao i mnogi članci i audio datoteke koje vam mogu pomoći da bolje razumijete što doživljavate.
 
Mood Mission

MoodMission je aplikacija potpuno namijenjena ljudima koji se bore sa stresom, tjeskobom ili depresijom. Aplikacija preporučuje niz akcija na temelju toga kako se korisnik osjeća. U sklopu aplikacije postoji zapisni koji prikazuje sve dovršene akcije, a “činovi” će vam se dodjeljivati kroz vaš napredak. Cilj je identificirati jednostavne, ali učinkovite strategije za poboljšanje raspoloženja.


Sanvello

Sanvellova misija je "pomoći ljudima da razviju životne vještine koje su im potrebne, bilo kada, bilo gdje, na bilo koji način." Kada preuzmete aplikaciju, od vas će se tražiti da svakodnevno pratite svoje raspoloženje. Aplikacija nudi jednostavna pitanja koja vam pomažu da označite svoje emocije i prepoznate obrasce u svom raspoloženju. Sanvello korisnicima također pruža alate za kognitivnu bihevioralnu terapiju koji podučavaju vještine svjesnosti i pružaju alate za praćenje raspoloženja i zdravlja koje možete itekako dobro iskoristiti kako bi upoznali sami sebe.
Foto: Instagram
Objavljeno: 13.07.2022. u 13:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p