SELF

Odličan dnevnik za mentalno zdravlje koji bi baš svatko trebao koristiti!

Upoznajte se pobliže sa svojim mislima, emocijama i ponašanjima
Jeste li znali da svakodnevno vođenje dnevnika može itekako pozitivno utjecati na vaše mentalno zdravlje? Osim što je veoma učinkovit alat za upravljanje stresom, znanstveno je dokazano kako redovito bilježenje vaših misli, stanja i ponašanja jača vaš imunitet, smanjuje rizik od bolesti, poboljšava pamćenje i kognitivne sposobnosti te podiže samopouzdanje. A ako vam treba još koji razlog kako biste u svoju svakodnevnu rutinu uvrstili i naviku pisanja dnevnika, sigurni smo kako će vam ovi neodoljivi dnevnici s potpisom branda Rainbow Duga u tome itekako pomoći!
 
Ovaj preslatki domaći brand u svojoj ponudi ima zaista raznolik izbor dnevnika za razne prigode, a svaki je zamišljen tako da korisniku značajno pomaže u podizanju kvalitete života. Od dnevnika za parove, antistres dnevnika pa sve do dnevnika zahvalnosti, u ponudi Rainbow Duge pronaći ćete zaista pregršt opcija koje se temelje na kognitivno-bihevioralnoj terapiji i koje će na duge staze malenim koracima promijeniti vaš život. Ipak, dnevnik koji je odmah zaokupio našu pažnju jest Dnevnik za mentalno zdravlje. Ova kreativno-interaktivna bilježnica namijenjena je za pet tjedana vođenog pisanja dnevnika, a temelj dnevnika jesu vježbe i zadaci temeljeni upravo na spomenutoj kognitivno-bihevioralnoj terapiji koji imaju cilj smanjiti negativne misli i osjećaje, loše raspoloženje, te povećati aktivnost, samopouzdanje i samopoštovanje. Tijekom pisanja, pisac – čitatelj će se pobliže upoznati sa svojim mislima, emocijama i ponašanjima te će uspješno naučiti i prepoznati vezu između automatskih misli, osjećaja i ponašanja te njihovom odražaju na naše živote. 
 
 
Kao što smo već spomenuli, dnevnik je podijeljen na pet tjedana, a autor svakog dana ispunjava dnevnu stranicu, na kojoj opisuje događaje, misli i emocije iz tog dana. Bilježi se razina stresa, kratki opis dana, raspoloženje, aktivnosti, obroci te pet pozitivnih stvari koje su se dogodile u danu. Nakon vođene dnevne stranice korisnik ima prostor za samostalno pisanje, a svaki dan dobiva i pitanje iz kategorije "Pogled u sebe" - metodu ekspresivnog pisanja pomoću koje se osvrće na neki aspekt sebe na temelju zadatka. Poslije svakog dana dolazi jedna vježba iz kognitivno-bihevioralne terapije kao što su restrukturiranje misli, vježbe disanja, negativne misli i još 30-ak pojedinačnih vježbi koje će vam dodatno pomoći u prevladavanju depresije, lošeg raspoloženja i niskog samopouzdanja. Više o ovim genijalnim dnevnicima potražite ovdje!
 
Foto: Instagram
Objavljeno: 30.06.2022. u 11:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p