SELF

''Okruženi narcisima'' je nova knjiga koju bi trebali pročitati svi oni koji moraju naučiti kako se zaštititi od tuđeg ega!

Praktični savjeti koji će vam promijeniti život

Iako u posljednjih desetak godina, a posebice otkako su društvene mreže postale virtualno ''it mjesto'', često možemo čuti kako živimo u narcisoidnom društvu, što je apsolutno točno, činjenica jest da mnogi i dalje ne znaju točnu definiciju narcisoidnosti. Uvriježeno je mišljenje da je narcisoidna osoba zaljubljena sama u sebe, no u stvarnosti ona je zapravo zaljubljena u lažnu sliku koju ima o sebi, a svojim ponašanjem i stavovima najviše šteti svojoj okolini, a posebice onima s kojima ima ostvaren najprisniji odnos...

Spomenuta slika koju narcis stvara o sebi uopće ne mora biti i najčešće nije realna niti u skladu sa stvarnim osobinama same osobe. Takva osoba kao da ima masku koju prezentira za javnost, pa tako i za osobe s kojima ulazi u dublji, intimniji odnos. Na prvu ove osobe djeluju šarmantno, zabavno i društveno upravo zbog dobro prezentirane lažne maske. No čim uđete u bilo kakvu vrstu odnosa sa takvom osobom, maska se skida i pokazuju pravo lice, a vi se osjećate ludim - u doslovnom smislu te riječi.

Upravo zato, ovakva dinamika za osobe koje su okružene narcisima može imati ozbiljne posljedice po zdravlje, kako mentalne tako i fizičke. Srećom, postoje autori i psiholozi koje fascinira i zaokuplja ponašanje narcisa, a jedan od njih je cijenjeni psihoanalitičar, pisac nekoliko bestelera, Thomas Erikson. Njegova nova knjiga potaknut će vas na razmišljanje, otkrivajući korak po korak što narcisa točno pokreće i kako se postaviti u prisustvu takvih osoba a da se u tom procesu potpuno ne izgubite kao osoba. Uz pomoć bihevioralnog modela već opisanog u knjizi Okruženi idiotima koja je potpuno osvojila publiku, Erikson vas opskrbljuje potrebnim alatom za hvatanje u koštac ne samo s narcisima oko sebe, nego i sa svakidašnjim narcizmom koji prožima svaki aspekt modernog života. Oslobodite se tuđih okova i naučite kako ostvariti sretniji, puniji i uspješnij život!

Foto: Instagram
Objavljeno: 01.03.2022. u 13:04
Tagovi: Knjige, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p