SELF

Ovo je najpoželjnija lokacija za vjenčanje u 2023. godini koja neodoljivo podsjeća na bajkovitu Toskanu!

Mjesto u Istri koje osvaja na prvi pogled!
Lokacija za vjenčanje jedna je od uvjerljivo najvažnijih stvari na listi svake mladenke koju je izrazito bitno rezervirati na vrijeme kako bi vaš dan protekao baš onako kako ste to i zamislili. A s obzirom na najnovije trendove u svijetu vjenčanja, čini se kako ćemo ove godine maksimalno uživati u domaćim lokacijama na otvorenom, među kojima su najpopularnija ona okružena - vinogradima! 

Na sam spomen bajkovitih lokacija na otvorenom u čijoj se blizini nalaze prostrani vinogradi, zasigurno ste odmah pomislili na našu prelijepu Istru koja se može pohvaliti brojnim takvim lokacijama koje doslovce oduzimaju dah. Ipak, jedno mjesto nameće se kao uvjerljivo najpopularnije i najpoželjnije u nadolazećim mjesecima, a riječ je o pitoresknom dvorcu Belaj koji je svoje mjesto pronašao u malom istarskom mjestašcu imena Boljun. Dvorac Belaj poznat je kao jedno od najboljih mjesta za vinogradska vjenčanja i jedini je hrvatski dvorac lišen modernizacije, koji je do dana današnjeg ostao potpuno nepromijenjen, vjeran svom rustikalnom štihu koji tvori posebnu, romantičnu atmosferu savršenu za vjenčanu ceremoniju.
 
Dvorac Belaj je zapravo službena povijesna baština koja datira iz 16. stoljeća i koja nudi savršene scene vjenčanja na otvorenom. Gosti će bez imalo sumnje uživati u ovom rustikalnom prostoru, a po želji mogu iskusiti ljepotu i sofisticiranost procesa proizvodnje vina koje će dodatno obogatiti vaš veliki dan, a zbog kojeg ćete zaista imati dojam kao da se nalazite u dalekoj Toskani. Prelijepa barokna zgrada ističe se u sredini imanja, a s njegove lijeve strane nalazi se povijesni vinski podrum iznad kojeg se nalazi dvorana za svečane večere i vjenčanja. Ova prekrasna kamena dvorana može zaprimiti stotinjak gostiju, a vanjske zelene površine prepune maslina, vinograda i voćnjaka savršene su za vjenčanja za otvorenom koja su i ove sezone apsolutno najtraženija.
 
Osim toga, dvorac pruža nebrojena skrivena mjesta koja slobodno možete istražiti kako biste dobili inspiraciju za najljepše vjenčane fotke, a kada se već pronađete na ovom mjestu, svakako savjetujemo da produžite u restoran u zapadnom dijelu dvorca koji će vas oduševiti svojom filozofijom ‘od polja do stola’, a zbog koje nude najfinija jela lokalne kuhinje - u modernoj izvedbi! Više informacija saznajte na službenoj stranici!
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.01.2023. u 14:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p