SELF

Ovo su 3 najčitanije nove knjige koje žene obožavaju!

Novi naslovi u kojima ćete uživati!
Ljubitelji dobre pisane riječi itekako dobro znaju kako je katkada najteži posao izabrati idealnu knjigu među sve većim popisom raznih bestselera, a za koje je jednostavno nemoguće pronaći dovoljno vremena u danu kako bismo baš pročitali sve naslove koji su nam zapeli za oko. 

Među gotovo stalnim preporukama nevjerojatnih memoara, novih nastavka, te zastrašujuće dugog popisa noviteta koji svakodnevno pristižu u naše omiljene knjižnice I knjižare, odabrati sljedeći naslov postaje prilično izazovan zadatak. I dok je prilično lako saznati koji klasik nedostaje u našem repertoaru, kada se radi o novim naslovima - situacija je znatno drugačija. Ususret Danu žena, odlučili smo istražiti najnovije naslove koji su prvenstveno namijenjeni ženama, a čije štivo bi se trebalo pronaći na vašem noćnom ormariću. Među nekolicinom sjajnih naslova, u nastavku članka smo izdvojili 3 najbolja spisa poznatih ženskih autorica koja najviše potiču na razmišljanje i koji već tjednima nižu samo pozitivne recenzije! 

 Žene koje previše osjećaju, Katarzyna Kucewicz

Poljska psihologinja i psihoterapeutkinja Katarzyna Kucewicz problem visoke osjetljivosti poznaje u srž; Nakon što je godinama radila s visokoosjetljivim osobama, napisala je ovu sjajnu knjigu u kojoj savjetuje visoko osjetljive žene kako da se pobrinu za sebe te ih podučava kako da crpe snagu iz same spoznaje da posjeduju tu iznimnu osobinu. Ova knjiga oduševit će svaku ženu koja se teško nosi s teretom vlastitih osjećaja te one koje se osjećaju kao da teško pronalaze svoje mjesto u današnjem svijetu, a uvelike će vam pomoći da naučite prihvatiti svoju osjetljivu prirodu i disati punim plućima!

Ženski kod, Alisa Vitti

Vitti je nutricionistica i stručnjakinja za žensko hormonalno zdravlje koja se niz godina borila s problemom policističkih jajnika. Nakon što joj liječnici nisu uspjeli pomoći u borbi s neredovitom mjesečnicom, prekomjernom tjelesnom težinom, aknama, iscrpljenošću i depresijom, započela je samostalno proučavati tradicionalnu kinesku medicinu, endokrinologiju, kronobiologiju i funkcionalnu prehranu. ‘Ženski kod’ svojevrsni je priručnik koje objedinjuje njeno znanje, a koji ima tri cilja: regulaciju menstrualnog ciklusa, očuvanje i povećanje plodnosti te obnavljanje i osnaživanje libida, a namijenjen je svim ženama, bez obzira na životnu dob!

Budi kakva jesi, Emily Nagoski

‘Budi kakva jesi’ neophodan je vodič za sve one koji se žele osjećati dobro u svojoj koži, a pisana je i za one koji žele razumjeti uspone i padove u svom seksualnom životu te proučiti razloge zbog kojih do toga dolazi. Seksologinja Emily Nagoski u ovoj sjajnoj knjizi dokazuje da najvažniji čimbenik u stvaranju i održavanju zdravog seksualnog života nisu dijelovi tijela ili njihov izgled, već naša usredotočena svjesnost, želja i užitak. Što znači da stres, naše raspoloženje, povjerenje koje osjećamo i naša slika o tijelu nisu tek periferni čimbenici seksualnosti, već čine esencijalni dio na koji se sve nadograđuje…
Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 04.03.2023. u 08:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p