SELF

Ovo su bila najpopularnija imena koja smo davali mališanima u 2022. godini!

Popis koji može poslužiti kao inspiracija budućim roditeljima!
Nomen est omen” uzrečica je koju smo svi u jednom trenutku usvojili tijekom školovanja. Ime je znak, odnosno opisivat će svog vlasnika tijekom cijelog života, zato je odabir imena djeteta jedan od najvažnijih zadataka budućih roditelja. Na početku nove godine donosimo pregled najčešćih imena za dječake i djevojčice u prošloj godini. Vjerujemo da će vam ovaj popis poslužiti kao dobar početak traženja idealnog imena za vaše mališane.

Najpopularnija imena možete pronaći u Statističkom prikazu Ministarstva pravosuđa i uprave koje se objavljuje nekoliko puta godišnje. U Hrvatskoj su neka imena tradicionalno omiljena, tako se na popisu najpopularnijih uvijek nađu Luka, Ivan, Ana i Mia. Posljednji objavljeni rezultati odnose se na razdoblje od 1. srpnja do 30. rujna prošle godine. Top 10 imena za dječake izgledao je ovako: Luka, Jakov, David, Petar, Ivan, Roko, Matej, Mihael, Fran, Teo. U odnosu na imena za dječake, imena za djevojčice su bila nešto neobičnija, a deset najpopularnijih su redom: Mia, Nika, Lucija, Mila, Marta, Rita, Eva, Ema i Ana.

Portal za roditeljstvo BabyCenter već je objavio listu do sada najpopularnijih imena u 2023. Iako se radi o stranim imenima, ovaj popis izvrstan je izvor za otkrivanje novih imena. Naime, radi se o prekrasnim imenima od kojih neka već imaju svoje inačice u hrvatskom jeziku. Omiljena imena za djevojčice u prvim danima ove godine su Luna, Isabella, Harper, Emma, Olivia, Anna, Sophia i Maya. Kada se radi o imenima za dječake, Oliver, Liam, Noah, Mateo, Joshua i Elias, nalaze se na samom vrhu liste.

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.01.2023. u 15:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p