SELF

Pamela Perkić: ''ICON retreat je ženska oaza istinskog self carea, ljubavi i podrške''

Najnoviji projekt domaće influencerice koji ne želite propustiti

Svjetski influenceri/aktivisti već godinama na društvenim mrežama stvaraju sigurna mjesta za progovaranje o važnim društvenim temama koje nažalost u Hrvatskoj još uvijek često predstavljaju svojevrsni tabu. No, ne i u sve većoj Instagram zajednici Riječanke Pamele Perkić koja već godinama otvoreno progovara o različitim temama koje između ostalog uključuju i pitanje ženske seksualnosti, nasilja nad ženama, mentalnog zdravlja i mnogih drugih, a zbog kojih njen Instagram profil danas broji više od 15 tisuća vjernih pratitelja!

Mnogi su Pamelu prvi puta upoznali na Instagram profilu ''influencera koji pomiče granice'' - Grofa Darkule koji se bavi mnogim društveno problematičnim temama, a o kojima Pamela toliko srčano progovara. Upravo je Pamelina spontanost i neopterećenosti koja izvire iz svakog njenog posta razlog zbog kojeg je njen Instagram profil postao sigurno utočište mnogima, posebice ženama. A sada je svoj pozitivan utjecaj, na radost svih nas, Pamela odlučila dovesti na jednu sasvim novu razinu, i to tako što je, kako sama kaže, svojim ženama najavila jedinstveno iskustvo ljetovanja naziva ''ICON retreat'' kakvog Hrvatska još nije vidjela! Nakon što je doslovce ''zapalila'' internet najavom ovog genijalnog eventa, porazgovarali smo s Pamelom kako bismo saznali što više informacija o ovoj hvalevrijednoj inicijativi koja će se po prvi puta održati ovoga ljeta!Kako je nastala ideja za ovaj projekt? Možeš li nam ukratko opisati priču koja stoji iza ICON retreata i što te je inspiriralo za realizaciju?

Ova ideja je nastala 2019. u Bruxellesu, kada sam se prvi put našla na grupnom snimanju sa još pet žena. Osjetila sam takvu jaku povezanost taj dan i pričale smo nešto sitno o tome kako je poseban osjećaj kada se nađe toliko različitih žena na jednom mjestu i kako smo sve u različitim životnim fazama. Taj dan sam došla tako napunjena doma i odmah počela razmišljati na koji način i s kojom svrhom okupiti veći broj žena i kakav bi to efekt imao na naše individualne živote. Tada sam si rekla da ću raditi na tome da jednom uspijem organizirati neku neku vrstu “godišnjeg” za žene. Nedugo nakon toga sam se vratila u Hrvatsku i započela jedno svoje novo putovanje. Krenula sam na psihoterapiju, počela više učiti o feminizmu, osobnom razvitku i još puno toga što sam istovremeno dijelila na Instagramu i tako skupila veliku količinu predivnih žena koje su me inspirirale i motivirale i pokazale mi za čime točno ima “potražnje”.

 

Ono za čime i ja žudim žude i one! Skupljala sam novce i polako na papir stavljala što sve želim tamo i koji je cilj i jednostavno sam odlučila, i osjetila duboko u sebi da je ovo ono što ja želim dati natrag! Ovo je način da utječem i pridonesem svojoj zajednici. Uvijek sam razmišljala izvan okvira i tražila što još ne postoji i retreat je kruna moga djelovanja. Icon Retreat je ono što sam prvo htjela ponuditi svojoj publici. Ona uzrečica “žena je ženi vuk” je apsurd i mentalitet koji je kreiran da bi se stvorio razdor između nas od kojeg mnogi profitiraju. Icon Retreat je za sve koje su spremne raditi na sebi (to uključuje i raspasti se i sastaviti iznova ako je potrebno), povezati se i otkriti koja je posebnost u ljubavi i podršci koju pružamo jedna drugoj.

Iako znamo da još uvijek ne otkrivaš sve detalje, možeš li nam dati nekekav ''hint'' o tome što možemo očekivati od samog retreata?

The thing that sets my soul on fire je vidjeti žene u sigurnom prostoru, povezujući se jedna s drugom i motivirajući jedna drugu i to je prvenstveno ono što želim pružiti na retreat-u. U sklopu tri dana koliko traje, imat ćemo mindfulness radionice, radionice za upoznavanje sebe i drugih, art terapijske radionice, self-pleasure i seks radionicu, te još mnogo toga i naravno sve to uz malo zabave i puno opuštanja, ali i rada na sebi! Ovaj retreat je oaza gdje je žena ženi support dok ulažemo i razvijamo same sebe. Icon Retreat je siguran i no judgement prostor za istinski self care, istraživanje i jačanje ljubavi prema samoj sebi.Iako si vijest o retreatu objavila prije svega nekoliko dana, čini nam se kao da su prve reakcije odjeknule društvenim mrežama munjevitom brzinom. Kakve su prve reakcije javnosti iz tvoje perspektive?


Pa ja sam oduševljena! Prvo time što nitko to nije očekivao, a onda time što su rekli da je ovo bolje od ičega što su mogli pretpostaviti (nekoliko dana prije objave pitala sam ih da pogode na čemu radim i što započinjem). Nadalje, oduševljena sam količinom podrške koja je došla sa svih strana i koliko su zapravo ljudi čekali ovako nešto bez da su možda toga i sami bili svjesni. Ono što nikako nisam očekivala je da su mi se muškarci javljali da organiziram ovako nešto i za njih, i to će mi definitivno isto biti na “to do” listi, ali prvo – moje žene.

Imaš li ambicije ili želju da ovaj hvalevrijedan projekt zaživi i postane redoviti 'godišnji odmor' za mnoštvo žena?

Upravo to je i cilj! Icon retreat bih voljela održati minimalno jednom godišnje i svake godine pružiti sve više (ideja mi ne nedostaje) i imati sve više sudionica. Ove godine započinjemo s brojem 20, iduće se već nadam da će biti 50, pa 100 i tako dalje :) Ove godine datum je 10.-12.09., ali dogodine možda uspijem napraviti i zimsko i ljetno izdanje. Ono što uvijek želim zadržati je kvaliteta, autentičnost, povezanost u grupi i ljubav unutar nje.

Foto: Pamela Perkić
Objavljeno: 31.05.2022. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p