SELF

Pitali smo mame koje 3 stvari su im najviše olakšale prve dane majčinstva

Ako ne znate od kuda krenuti s pripremama za novorođenče, evo maleni šalabahter
Koliko god je život u modernom, digitalnom dobu olakšao brojne stvari, pa su nam tako sve informacije dostupne jednim klikom, s druge strane to može predstavljati i otežavajuću okolnost jer ponekad znamo biti tim istim informacijama i preplavljeni. To najbolje možemo primijetiti kada su pripreme za dolazak novorođenčeta u pitanju, gdje s jedne strane želimo biti roditelj koji će svom djetetu priuštiti samo najbolje i najkvalitetnije, dok s druge strane ne želimo rasipati novac na stvari koje nam zapravo uopće nisu potrebe...

Upravo iz tog razloga odlučili smo pitati mame koje volimo pratiti na društvenim mrežama koje su tri stvari njima izrazito olakšale prve dane majčinstva. Iako svaka mama ima neke svoje favorite jer je i svako dijete drugačije, nije loše imati maleni šalabahter stvari koje su se pokazale praktičnima i korisnima, pa ako ne znate od kuda krenuti s kupovinom za svoju bebicu, evo nekoliko prijedloga koji mogu biti korisni!

Dorin Zelenika i njezina top 3 proizvoda za bebu
 
GNIJEZDO ZA BEBE 

Ovo nas je stvarno spašavalo! Dijete je u gnijezdu sigurno i osjeća se zaštićeno, a opet je sigurno za bebu. Funkcionalno, lako se prenosi po kući, u prvim tjednima može biti u bračnom krevetu da se ne morate ustajati noću, a mi smo ga čak nosili i na plažu u hlad.

KOMODA ZA PRESVLAČENJE 
 
Spasit ćete si leđa i kičmu s ovime. Ja sam smatrala za prvo dijete da nam to nije nužno pa sam požalila. Ovako imate sve na svom mjestu, pri ruci i umanjujete bol u leđima.
 
NOSILJKA/KLOKANICA 

Nosiljka me spasila s drugim djetetom jer sam bezbrižno mogla dugo šetati sa starijim sinčićem, a malena je spavala mirno u nosiljci pritom slušajući moje srce i osjećajući toplinu. Osim za šetnje, bebu sam u nosiljku stavljala i po kući dok sam kuhala ili obavljala druge poslove, a ona je sve promatrala priljubljena sa mnom. Moja kći nije voljela biti u njihaljkama ili gdje mene nema dok je bila novorođenče. Trebala joj je stalno moja blizina i dodir, a ja sam joj to drage volje pružila uz pomoć ergobaby nosiljke. Danas je ona jedna zadovoljna i vesela djevojčica koja mi sada vraća to sto sam joj pružila dodir i sigurnost.

Maša Zibar i njezina top 3 proizvoda za bebu
 
KOMODA ZA PREVIJANJE

Meni je puno pomogla komoda s tri velike ladice i nastavkom za previjanje, i dan danas ju koristim. Moja preporuka je da si uzmete nastavak koji je okomit na komodu, a ne usporedan s njom (ako sa strane nemate mjesta za proći) jer je puno praktičnije. Svakako ćete si time spasiti leđa. Na komodu si stavite kutiju sa svim potrebnim stvarima za bebicu tako da vam je sve na jednom mjestu. U ladice stavite organizatore u kojima ćete slagati robicu i ostale potrepštine.

NUNA LEAF  ili STOKKE TRIPP TRAPP STOLICA

Za svoje prvo dijete sam imala Nuna leaf i to mi je puno pomagalo da mogu staviti dijete na sigurno, dok ja obavljam kućanske poslovne. U njoj smo jeli svoju prvu kašicu, igrali se i slušali pjesmice. Za drugo planiram nabaviti Stokke Trip Trapp stolicu jer je to stolica koja raste s djetetom. Znači koristite ju od kada se rodi, a poslije kako beba raste se pretvara u hranilicu i naposljetku u stolicu. 
 
GNJEZDO JASTUK - DockATot

Njega smo puno koristili na velikom krevetu kao siguran dječji ležaj koji nudi potporu, udobnost i zaštitu tijekom sna. Možete na njega staviti i mobilni luk s igračkama koji doprinosi razvoju motorike djeteta.

Nika Kamenski  njezina top 3 proizvoda za bebu

COCOONA BABY MADRAC

Najbolja stvar za spavanje za bebe! Madrac koji je posebno oblikovan da imitira položaj djeteta u maminom trbuhu i pomaze da se bebi ne zaleži glavica. 
 
SWADDLE

Vreća za spavanje koja omogućava duže i mirnije spavanje beba jer onemogućava da sami sebe probude trzanjem rukica. 

BABYBREEZA APARAT ZA PRIPREMU ADAPTIRANOG MLIJEKA

Ja sam imala sreću da sam na početku mogla dojiti, ali kada mi je ponestalo mlijeka i kada sam se morala prebaciti na formulu babybreeza mi je olakšavala pripremu. Dovoljno je da stisnete jedan gumb i za čas imate pripremljeno mlijeko savršene temperature, bez straha oko toga jeste stavili dovoljnu dozu mjerica praha i slično. Ovaj aparat bih preporučila svakome tko planira koristiti adaptirano mlijeko.

Foto: Instagram
Objavljeno: 27.08.2023. u 10:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p