SELF

Ujedinjene žene Hrvatske pozivaju sve žene da danas jednostavno stanu: 'Što god radile, gdje god bile - stanite na 15 minuta, viknite, trubite, bučite jer dosta je šutnje!'

Sada je vrijeme da stanemo jedna uz drugu

Potaknute stravičnim zločinima i nasiljem nad ženama koje iz dana u dan postaje sve monstruoznije, ujedinjene žene Hrvatske pozivaju sve žene da danas, 21.08. u 16 sati jednostavno stanu na 15 minuta, obustave svoj rad i doprinos društvu koje ih ne cijeni i ne štiti. Da dignu svoj glas, trube, buče jer šutnje je dosta!

''Gdje god se nalaziš - sama ili u grupi, na poslu, u autu, u kuhinji, u trgovini, na ulici... - stani na 15 minuta. Ti koja radiš, liječiš, učiš, voziš, čistiš - stani. Obustavi svoj rad. Odbij poslušnost. Vikni, trubi, buči, dosta je šutnje!'' ideja je protesta iza kojeg stoji centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Cesi. Iza ovog protesta ne stoji niti jedna stranka, nevladina organizacija, grupa niti insinuacija već se protest samostalno i spontano organizirao od strane žena koje više ne mogu biti nezaštićeni članovi ovog društva.

"Ujedinjene u uvjerenju da je žena ženi sestra i suborkinja, u ponedjeljak 21.08. u 16 sati pokazat ćemo da odbijamo raditi i živjeti kao da se ništa ne događa dok žene oko nas ginu. Naši životi vrijede više od pustih obećanja i populističkih gesti'' stoji u objavi, stoga je ovo idealna prilika da pokažemo koliko smo ujedinjene u ideji da žene zaslužuju i trebaju više!

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.08.2023. u 11:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p