SELF

Uskoro stiže 'The First Lady', jedna od najiščekivanijih serija sezone!

Serija koju jedva čekamo pogledati!

Kada govorimo o politici u Hrvatskoj i svijetu i dalje je riječ o disciplini u kojoj uglavnom dominiraju muškarci. Tako vrlo često imamo priliku gledati filmove i serije koje utjelovljuju jaki muški predsjednici ili premijeri kroz povijest. Filmovi s jakim ženskim likovima u politici su rijetki jer žene u to vrijeme nisu imale priliku baviti se politikom. U demokratskom društvu to se mijenja, ali vrlo često su nam u fokusu prve dame, osobito kada je riječ o Americi. Često su baš one glavna tema medija, a obično se to odnosi na njihov stil odijevanja ili općenito životni stil, no bilo bi zanimljivo saznati jesu li one ponekad vladarice iz sjene i koliko zapravo utječu na mišljenje i odluke predsjednika!

Ovo sve ćemo imati priliku saznati u novoj seriji o prvim damama „The First Lady“ koja izlazi na američku platformu Showtime 17. travnja, a priča je bazirana na tri prve dame Amerike. Glumačku postavu čine Viola Davis, koja će utjeloviti ulogu Michelle Obame, Gillian Anderson utjelovit će ulogu Eleanor Roosevelt, dok će Michelle Pfeiffer utjeloviti ulogu Betty Ford. Osobito nas zanima lik i djelo Michelle Obame koja ja zapravo oličenje američkog sna zajedno sa svojim suprugom Barackom Obamom. Ona nikada nije bila žena u pozadini već je u to vrijeme uspjela postati jednom od najinspirativnijih žena na svijetu. Eleanor Roosevelt je bila odlična aktivistkinja koja je svoje vrijeme posvetila građanskim pravima u vrijeme rasizma. Kao niti jedna dama prije nje, Eleonor je sudjelovala u pružanju podrške američkom narodu za vrijeme Velike Depresije.

Treća dama, Betty Ford bila je također karakterna i jaka žena koja je svoju ulogu iskoristila u borbi za socijalna prava, osobito po pitanjima ovisnosti o drogama. Ona je osobno svjedočila o problemima ovisnosti o drogama, alkoholu, ali i teškoj bolesti raka dojke. U svakom slučaju riječ je o trima jakim ženama koje će biti zanimljivo gledati i koje će nas zasigurno inspirirati, stoga ne možemo dočekati saznati detalje!

U nastavku pogledajte službeni trailer!

 

 

Foto: Youtube, Showtime/screenshot
Objavljeno: 22.02.2022. u 11:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p