SELF

Zašto su glumice u Cannesu crvenim tepihom prošetale bose?

Trebamo li baš uvijek poštovati dress code?

Luksuzni modni brendovi obožavaju oblačiti zvijezde za Filmski festival u Cannesu pa dress code odgovara činjenici da se radi o jednom od najprestižnijih filmskih festivala. Tako smo jučer na crvenom canneskom tepihu imali prilike vidjeti Jennifer Lawrence u raskošnoj crvenoj Dior haljini i japankama. Iza ovog zanimljivog modnog odabira stoji jednako zanimljiv razlog.

Poznato je da je crveni tepih na Filmskom festivalu u Cannesu poprilično formalan i ne pretjerano kreativan i avangardan kada se radi o modnim odabirima. Uz klasičan glamur slijedi i dress code na koji su se 2015. obrušile mnoge poznate osobe kao i javnost na društvenim mrežama. Naime, skupini žena koje su u ravnim cipelama došle na festival zabranili su ulaz na projekciju filma Carol. Takav tretman razljutio je mnoge na društvenim mrežama, a poznate glumice poput Emily Blunt javno su kritizirale događaj.

Prosvjed bez cipela

Nakon ovog događaja glumice su u znak protesta protiv krutih normi odijevanja i u znak potpore ženama kojima je ulaz bio onemogućen isključivo zbog obuće crvenim tepihom počele hodati bose ili u japankama kao što je to ove godine učinila Jennifer Lawrence. Julia Roberts i Kristen Stewart su bose prošetale Cannesom već iduće godine od incidenta. Iako je prošlo čak 8 godina, čini se da je dress code ostao isti kao i volja za iskazivanjem nezadovoljstva nametnutim standardima odijevanja za žene.

Foto: Instagram (Vogue Magazine)
Objavljeno: 24.05.2023. u 11:12
Tagovi: Cannes

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p