SELF

Ženski sudački tim jučer je prvi put nastupio na utakmici Svjetskog prvenstva i upisao se u povijest!

Važan iskorak za žene u pretežito muškom sportu!
Ako ste popratili jučerašnju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru u kojoj je sjajna Kostarika briljirala u susretu s Njemačkom u skupini E, mogli ste primijetiti kako je utakmicu vodio isključivo ženski sudački tim, predvođen Francuskinjom Stephanie Frappart. 

Frappart je i prošloga tjedna sudjelovala kao sudac na utakmici Poljska-Meksiko, no nikada se nije dogodilo da žena u ulozi suca predvodi utakmicu na muškom Svjetskom prvenstvu. Ova je odluka sasvim očekivano odjeknula na društvenim mrežama, a popularni Twitter vrvi pozitivnim komentarima koji mahom pozdravljaju ovu odluku, a koja je zaista velik iskorak za žene nogometu, u kojemu mahom dominiraju muškarci. “Preplavile su me ogromne emocije jer zaista nisam očekivala da ću biti izabrana”, izjavila je 38-godišnja francuska sutkinja. “Osjećam veliki ponos i veliku čast na neki način predstavljati svoju Francusku na ovom prvenstvu”, dodala je Frappart.  Uz Stephanie, na utakmici su se pojavile dvije pomoćne sutkinje - Neuza Back i Karen Diaz. Stephanie je napomenula kako su sve spomenute sutkinje sjajne u svom poslu te da je svaka od njih zaslužila biti na ovom mjestu.
 
"Ovo je još jedan važan korak prema jednakosti koji jasno pokazuje koliko su žene dobre, koliko su predane i da zaista mogu raditi sve - posebno u ovom muškom, prilično šovinističkom sportu u kojem ponekad ni ne očekujete kao žena da ćete u ovoj ulozi toliko napredovati. Presretne smo i zahvalne,” dodala je Diaz koja je, zajedno sa svoje dvije kolegica svijetu pokazala da zaista ništa nije nemoguće, kao i da nogomet nije rezerviran samo za muškarce, pa čak i ako se radi o važnoj ulozi kao što je sudačka!
Foto: Instagram
Objavljeno: 02.12.2022. u 10:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p