TINA LONČAR

Skriveni ljetni vrt u kojem morate popiti koktel ovog ljeta

Legli smo u ležaljku i popili koktel u Pop Up Summer Gardenu

U proteklih se nekoliko ljeta Zagreb preko ušiju zaljubio u skrivene vrtove. Svaki kutak grada, barem malo udaljen od gradske vreve, nervoze i buke tutnjajućih tramvaja, kao da je odjednom dobio priliku da ugosti sve one željne mira, punjenja baterija i dobrog koktela koji se odlično ispija na ljetnom suncu na zalasku. Ljeto provedeno na užarenom asfaltu dobiva tako neki posve novi smisao, a vrijeme do godišnjeg odmora nekako brže procuri.

Jedna od takvih gradskih oaza u kojima stanuje samo i isključivo dobra energija i chill je Pop Up Summer Garden skriven u zelenilu šume na Tuškancu, svega par minuta hoda udaljen od glavne gradske žile kucavice koja, znamo svi koji ovdje živimo i radimo, nikada ne miruje i rijetko kada posve utihne. Pop Up Summer Garden je u čarobnom, zelenom ambijentu, smješten ispred Ljetne pozornice kina Tuškanac, "izrastao" 7. lipnja, a one željne mira i opuštanja ugošćavat će sve do 9. rujna (uz mogućnost da se datum zatvaranja i pomakne na sreću svih onih koji bi najradije da ljeto traje zauvijek). Osim bajkovite lokacije gotovo u centru glavnog grada, ovaj bajkoviti skriveni vrt privlači i svojim neodoljivim uređenjem, ukrašen s pregršt šarenog cvijeća i različitih biljaka, umjetničkim instalacijama, šarenim (i, priznajemo, vrlo fotogeničnim) lampicama, udobnim ležaljkama koje pozivaju na predah i psećim kutkom, kao stvorenim za sve one koji svoje četveronožne prijatelje nakon posla žele voditi sa sobom, a ne ostavljati same u stanu (iznova). Na ovom mjestu kao da je sve podređeno tome da baš ništa ne pokvari taj ljetni koktel o kojem maštate otkad ste ujutro ušli u ured i upalili laptop. Na ovom je mjestu baš sve kako treba biti.

Iza ovog projekta, koji zagrebačku ekipu i posjetitelje grada veseli već drugu godinu zaredom, stoji ekipa popularnog Swanky Monkey Gardena koja, ako je suditi po svim njihovim projektima i idejama kojima nas redovito časte, itekako zna kako se uživa. Pop Up Summer Garden je tako savršeno mjesto na kojem možete isprobati Swankyjeve klasične i posebne ljetne koktele, a sve to dok uživate u ritmovima DJ-a i akustičnih bendova koji su dio glazbenog programa ovog skrovitog zelenog vrta u šumi na Tuškancu. Osim famoznih koktela, u vrtu možete nešto i gricnuti jer se za hranu pobrinula ekipa iz restorana Spizza. Posebna poslastica za ljubitelje filmova su brojni filmski festivali u kinu na otvorenom u organizaciji Ljetne pozornice Tuškanac. Dobri filmovi, ukusna hrana, izvrsni kokteli, muzika koja svira u pozadini, pokoji pas i ljetno sunce koje se nazire iznad stabala dok opušteno ležite u hladu, skriveni od gradske gužve i žamora. Može li bolje? Ne može. U vrtu poput Pop Up Summer Gardena niti ostati tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu ne zvuči nimalo loše.

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 24.07.2018. u 00:00
Tagovi: ljeto, Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p