FHR TV

U 10 minuta do ravnog trbuha

Ovako ćete postići fit izgled abdomena
 
Razvijeni abdomen bitan je za dobar izgled, ali i zdravlje: naime, on nam omogućava bolje držanje, spriječava bol u leđima, poboljšava kvalitetu disanja i, naravno, stanjuje nam struk.

Je li, međutim, moguće postići fantastične mišiće trbuha radeći samo varijacije trbušnjaka? Odgovor na ovo pitanje je negativan. Prvo, da bi se mišići uopće vidjeli, potrebno je imati dovoljno malen postotak masti u tijelu jer se nijedan mišić ne može iscrtavati ako ga prekriva sloj sala. Drugo, tijelu su potrebne različite vježbe, nikako ne samo trbušnjaci.

U današnjem fit videu prikazujemo vam skupinu vježbi koje su dovoljno lagane za apsolutne početnike, no mogu postati i izazovne za napredne vježbače ukoliko tijelo opteretite utezima za zglobove ili u ruci držite bučicu od nekoliko kilograma. Radi se pretežito o vježbama inspiriranima pilatesom koji sjajno oblikuje mišiće čitavog organizma, a sve to u samo deset minuta dnevno. Za optimalne rezultate, nije naodmet pripaziti na prehranu, pogotovo u večernjim satima, te uvesti raznolikost u svoj dnevni trening: od kardio programa do laganih vježbi s utezima primjerene težine, tek cjelokupnost vašeg fitness programa dovest će vas do željenih rezultata.

J. S.
Objavljeno: 13.04.2015. u 11:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p