PUTOVANJA

Ovoga proljeća otputujte na izlet u prekrasni Marseille za manje od 70 kuna!

Francuski grad koji će vas očarati svojom ljepotom

Iako je Marseille dugo godina držao prilično nezahvalnu reputaciju koja ovaj grad povezuje s kriminalom i korupcijom, u posljednjih nekoliko godina ovaj prekrasni mediteranski grad postao je jedan od najdražih francuskih gradova brojnih putnika, koji sve češće biraju ovu egzotičnu destinaciju kao mjesto za idiličan godišnji odmor iz snova. A s obzirom na to da popularni avioprijevoznik Ryanair u proljetnom razdoblju nudi direktne letove iz Zagreba za nepunih 8 eura, mi smo se brže bolje bacili na planiranje još jednog proljetnog izleta kojemu se neizmjerno veselimo!

Smješten u južnoj Francuskoj, Marseille je glavni grad regije Provansa-Alpe-Azurna obala. To je drugi po veličini grad u Francuskoj i ujedno je i najstariji, zbog čega obiluje mnogobrojnim kulturno-povijesnim zanimljivostima na svakom kutku. Marseille je grub, glasan, ponosan, buntovan, ali i jedinstven i prije svega - mediteranski. Posebno je postao popularan od 2013. godine, otkako je nominiran za Europski grad kulture, zbog čega je doživio renesansu svih vrsta; Obnovljena je poznata Stara luka koja izgleda zaista bajkovito a otvoren je i jedan od najljepših muzeja u Europi - le MuCEM, koji svakako morate posjetiti! Smješten na samoj obali Sredozemnog mora, s čak 300 sunčanih dana godišnje i nevjerojatno opuštenom atmosferom, Marseille je jedan od onih gradova u koji ćete se poželjeti vratiti još mnogo puta.

U moru lokacija i ustanova koje vrijedi posjetiti, svakako preporučamo da se zaputite u razgledavanje najposjećenijeg spomenika i najviše točke u Marseilleu, rimsko-bizantske bazilike Notre-Dame de la Garde na vrhu koje stoji zlatni kip Madone s Djetetom koja, prema legendi, čuva grad od svih nedaća. Ne propustite uživati i u bogatom gastro svijetu ovog mediteranskog grada koji nudi neka od najboljih svjetskih vina i sjajne riblje specijalitete koji će vas oduševiti na prvu. Ako vas vrijeme posluži, a sigurni smo da hoće, zaputite se i u neku od mnogobrojnih plaža u Marseilleu, od kojih bismo svakako izdvojili The Calanque de Marseilleveyres, predivnu, pustu plažu na istoku grada koja izgleda kao s razglednice! Više informacija o samom gradu potražite na službenoj turističkoj stranici!

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.04.2022. u 11:15
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p